Cart
Voor 17:00 uur besteld? Morgen in huis! Gratis verzending bij bestellingen vanaf 50€!

Welk Haartype Heb Jij?

By Mohammed Tajjiou 17 januari, 2021

Wat is jouw haartype?

Welk Haartype

Om je haar mooi en gezond te houden is het van groot belang om te bepalen welk type haar je hebt. De meesten kunnen hier geen antwoord op geven, en mede daardoor zetten zij verkeerde producten in voor hun haar. Elk type haar heeft zijn eigen aanpak. Na het lezen van dit artikel weet je welk type haar jij hebt en hoe je deze het best kunt behandelen.

 

4 Haartypen

Haar is in 4 categorieën onder te verdelen. Van stijl haar tot krullend haar. Deze categorieën zijn zelf weer onderverdeeld in subcategorieën, maar dat voor een andere keer. 

 

Haartype bepalen

Het is belangrijk om je haartype te bepalen, zodat je weet op welke manier je moet omgaan met je haar en welke producten je moet inzetten. Elk haar is anders en wat voor de een werkt hoeft voor de ander niet te werken. Als je weet welk type haar je hebt kunt je je goed focussen op specifieke producten en behandelingen die gericht zijn op het haartype dat jij hebt. Hoe je precies bepaalt welk haartype je hebt, dat leggen wij je uit.

 

Haartype 1 - Stijl haar

Dit haartype kenmerkt zich door stijl haar. Soms wordt dit haar gezien als saai en vettig, maar dit is natuurlijk volkomen onterecht. Haartype 1 is prachtig mits goed behandeld. Een van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden is dat je niet te vaak je haar wast met shampoo. Dit kan ervoor zorgen dat de natuurlijke oliën en glans verdwijnen. Er zijn bepaalde voedende shampoos die wel geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Ook dit haar mag behandeld worden met een conditioner. Je haar kan ietjes vettig worden, maar dit beschermt uiteindelijk het haar voor uitdroging. Als je geen fan bent van conditioner kun je dit eventueel vervangen met een beetje appelazijn.

 

De Rice Volumizing Shampoo en Condtioner zijn ideaal geschikt voor stijl haar.

 

Haartype 2 - Golvend haar / Wavy haar

Haartype 2 zit tussen krullend en stijl haar in. Het lijkt misschien ideaal, maar de naturals met deze haartype weten dat het vaak toch wel wat moeite kost om wavy haar goed in model te krijgen. Net zoals bij haartype 1 kan het voorkomen dat ook wavy haar plat langs het gezicht valt. Om dit te voorkomen is het van belang om de juiste haarproducten te combineren. Vraag advies aan je kapper!

 

Ook voor dit haartype is de Rice Volumizing Shampoo en Condtioner ideaal geschikt. Je kan ook gaan voor de Avocado&olive oil shampoo en conditioner.

 

Haartype 3 - krullend haar

Krullen, prachtig toch? Krullen daarentegen zijn erg mooi, maar om ze mooi te houden is aandacht en verzorging nodig. Als je het niet goed verzorgd kan krullend haar gaan pluizen en dat is minder mooi. Krullend haar is van zichzelf droog, was het daarom maximaal 2x per week met  een sulfaatvrije shampoo. Het liefst slechts 1x. Kam je krullend haar niet zomaar. Zorg er eerst voor dat je jouw haar eerst heb ingesmeerd met een leave of moisturizer voordat je kamt. Zo voorkom je haarbreuk en krijg je van die prachtig mooie krullen vol volume! Vraag zeker advies aan je kapper, want ook dit haartype heeft meerdere categorieën. 

 

Voor dit type haar is de Avocado&olive oil shampoo en conditioner het best inzetbaar,

 

Haartype 4- Kinky haar/Kroeshaar

Dit haartype is verreweg het meest kwetsbare haartype. Het staat erom bekend dat het snel droog wordt en mede daardoor snel breekt. De grootste uitdaging is om vocht in het haar te behouden. Het is dus zeker raadzaam om regelmatig een kwalitatieve moisturizer toe te passen om het haar gezond te houden. Dit haartype kenmerkt zich door de haarbundels die in elkaar zijn gepakt. Kinky haar glanst van nature niet, maar is wel erg zacht. Hydrateer je haar regelmatig. Vergeet hierbij zeker je hoofdhuid niet! Onze haarolie is ideaal om je hoofdhuid te voeden.

 

Voor dit type haartype kun je kiezen tussen 2 test. Indien je haar erg droog is geworden door chemisch behandeling en styling is het advies de Boabab shampoo en conditioner. Anderzijds is de Avocado&olive oil shampoo en conditioner het best inzetbaar,


Ouder artikel Nieuwer artikel


0 reacties


Laat een reactie achter

Nieuwsbrief

Ik ga akkoord met het ontvangen van de maandelijkse nieuwsbrief.

Toegevoegd aan winkelwagen
Voor 17:00 uur besteld? Morgen in huis! Gratis verzending bij bestellingen vanaf 50€! Gebruik kortingscode: waterfilter10 voor 10% korting! Voor 17:00 uur besteld? Morgen in huis! Gratis verzending bij bestellingen vanaf 50€! You Have Achieved Free Shipping