Cart
Voor 17:00 uur besteld? Morgen in huis! Gratis verzending bij bestellingen vanaf 50€!

Geneeskracht smalle en brede Weegbree

By Mohammed Tajjiou 06 december, 2021 Translation missing: nl.blogs.counts.comments_with_count

Smalle en brede Weegbree (Plantago lanceolata en Plantago major).

Een plant die vandaag de dag het landschap domineert! Ik heb het jullie vaak gezegd mensen. Elke plant die overal te vinden is en overal groeit (ongeacht hoe hard je hem wil bestrijden) heeft god voor ons geschapen om in te zetten. Denk aan de brandnetel, denk aan de paardenbloem, denk aan de duizendlbad.

Hoelang probeert men deze prachtige, geneeskrachtige planten te bestrijden? Het zal hen nooit lukken. Deze planten heeft god geschapen om het landschap te domineren. Ook de smalle en de brede weegbree is een plant die het landschap domineert.

Zelfs in de 11e eeuw zien we naslagwerken waarbij de Weegbree werd benoemd. De plant kwam zelfs voor in gedichten! Dat is echt niet zomaar….

Zowel de brede als de smalle Weegbree zijn beiden net zo geneeskrachtig.

De weegbree wordt in de eerste plaats ingezet tegen ademhalingsziektes, vooral tuberculose. De Zwitserse pastoor Künzle, een hele bekend natuurdokter schrijft het volgende in zijn geschriften: ‘’De smalle en brede Weegbree, wordt in zo’n geheel gebruikt, dus met wortel, stengel, bladeren, bloemen en zaad. Als geen ander kruid reinigt hij het bloed, longen en maag. Daarom is het vooral goed voor mensen die weinig of slechte bloed, zwakke longen of nieren hebben, er bleek uitzien, allerlei uitslag, korsten en ruwe huid krijgen, of altijd moeten kuchen (wat ook vaak veroorzaakt wordt door tocht in huis), of mager blijven, zelfs als ze genoeg eten.’’

Weegbree helpt zwakke kinderen weer op de been, die ondanks dat ze goed eten toch achterblijven.

Mijn ervaring leert mij dat deze plant gecombineerd met echte Tijm enorme impact kan hebben op long-en-luchtpijpastma. Daarvoor dien de je kruiden in gelijke delen te vermengen (later meer in de toepassingsmogelijkheden).

Deze getrokken thee kan men ook inzetten bij lever-en-blaasziekten. Bij bronchitis, long en luchtpijpastma wordt deze thee op de volgende manier toebereid en met buitengewoon goed resultaat toegepast. Men kookt een kop water met een schijfje limoen (ALTIJD BIO), en voegt er een volle koffielepel bruine kandijsuiker aan toe en laat het geheel vier-tot vijfmaal opkomen. Neem de pan van het vuur en doe er een koffielepel kruidenmengsel bij. Een halve minuut laten trekken. In erge gevallen dien je deze thee 4 tot 5 maal telkens opnieuw te zetten. De zieke drinkt deze thee zo heet als hij of zij kan verdragen.

Boeren weten wat er op hun land groeit. Zij zijn vaak op diegene die deze plant meteen weten te vinden als zij zichzelf hebben verwond. Het is namelijk wellicht het beste middel om in te zetten bij (open) wonden. Als het gaat om wonden kan er niets tippen tegen de Weegbree…

Verse bladeren, fijngewreven, genezen schrammen, snijwonden, wespensteken, zelfs beten van woedende honden, giftige dieren en slangen.

Verse bladeren tussen beide handen fijngewreven en met wat zout om de hals gelegd geneest krop.

Als men weegbreebladeren in de schoenen legt, genezen de blaren die men met lopen of wandelen heeft opgelopen. Bij melanomen en bepaalde vormen van huidkanker kan deze plant ook een mooie rol spelen, wanneer men de verse of fijngewreven bladeren erop legt.

Ook bij kwaadaardig gezwollen klieren kan met deze plant in te zetten. In dat geval is het wijsheid om majoraan (of gedroogde, als het niet anders mogelijk is), te laten trekken. Men doet majoraan in een fles, giet er hoogwaardige Nigella Sativa olie op en laat deze 10 dagen op een warme plaats trekken.

De aldus gewonnen majoraanolie strijkt men op deze klieren, legt de fijngewreven bladeren daarop en verbindt de zieke plaats met een doek. Na korte tijd zal verbetering intreden.

Ik blijf het roepen. Wonden! Velen hebben wonden…, dat is niet gunstig voor je lichaam. Dan praat ik over chronische of open wonden. Er zijn mensen (vaak ook diabetespatiënten), die jarenlang open wonden hebben. Een ware aanval op hun immuunsysteem en hun mentale welzijn. Dit kan je oplossen binnen een recordtijd wanneer je de kracht van deze plant begrijpt. Ik heb het niet 1, 2, 3, 4 of 20x toegepast bij mensen. En alle keren, op een kleine enkeling na, zagen we binnen 2 dagen soms al aanzienlijke resultaten…. Ja, ook ik begrijp er soms ook niks van. Hoe kan iets wat zo onbekend is in de geneeskunde wereld, zulke krachtige eigenschappen bezitten. Het maakt niet uit hoelang je met de wond loopt, deze plant kan het verschil maken.

Indien we zien dat oudere patiënten ook last hebben van sterk opgezwollen voeten, dan dienen we eerst een voetbad te maken voor de zieke. We maken een voetbad van een koud kaatjeskruidaftreksel of heermoesaftreksel. In dergelijke gevallen doet de zieke dit iedere keer voordat hij of zij de Weegbree wil toepassen. Na dit bad wordt de rand van de wonden met goudsbloemzalf ingesmeerd.

Toepassingen:

Thee: 1 overvolle theelepel bladeren op 0,25 liter. Kokend water overgieten en 2 minuten laten trekken.

Theemengsel: 1 overvolle theelepel weegbree en tijm in gelijke delen gemengd, met 0,25 liter water overgieten.

Brijomslag: Verse bladeren van smalle of brede weegbree wassen, op een plant met een deegrol tot brij pletten en opleggen.

Siroop: 4 handen vol gewassen weegbreebladeren door de vleesmolen draaien. Bij deze brij wat water doen om te verhinderen dat zij aanbrandt, en 300gr. Ruwe suiker en 250gr. Bijenhoning toevoegen. Terwijl men roert op een klein vlammetje laten koken totdat het een dikke brij wordt. In weckflessen doen en gekoeld bewaren


Ouder artikel


2 reacties


 • Ik heb open benen gehad die ook ik genezen heb met Weeg bree blad ,Ik heb deze geplukt gewassen en dan met een keukenroller gekneusd.
  Daarna opgelegd flink wat verband er om heen en een sterke kous zodat ik toch kon wandelen.
  Heeft wel een hele tijd geduurd maar je voelde het beter worden en nu nergens geen last meer van.
  Zo fijn om zo ook te kunnen genezen vanuit de kruidentuin van God.

  Maria op

 • ik gebruik weegbree voor een borstontsteking. eerst heb ik het gedaan door te kneuzen en dan op te leggen ik las in een frans boekje dat het beter werkte als het even gekookt werd. dit doe ik nu en ik vind dat het beter werkt. het blijft ook beter zitten in doe het nl op een koolblad en stop het onder mijn b.h.vriendelijke groet

  van antwerpen maria op

Laat een reactie achter

Nieuwsbrief

Ik ga akkoord met het ontvangen van de maandelijkse nieuwsbrief.

Toegevoegd aan winkelwagen
Voor 17:00 uur besteld? Morgen in huis! Gratis verzending bij bestellingen vanaf 50€! Gebruik kortingscode: waterfilter10 voor 10% korting! Voor 17:00 uur besteld? Morgen in huis! Gratis verzending bij bestellingen vanaf 50€! You Have Achieved Free Shipping