Cart
Voor 17:00 uur besteld? Morgen in huis! Gratis verzending bij bestellingen vanaf 50€!

De Geneeskracht Van Chaga

By Mohammed Tajjiou 17 januari, 2021 Translation missing: nl.blogs.counts.comments_with_count

Chaga (diamant van het bos)

In de Westerse wereld een relatief onbekende paddenstoel. Apart eigenlijk want het is de moeder van alle paddenstoelen. Je kunt Chaga hier meteen bestellen!

Chaga staat in het Oosten bekend als uitzonderlijk. Siberiërs noemen het een gift van god, Japanners noemen het ‘’diamant’’ van het bos en de Chinezen zien het als ‘’koning van de planeten’’.

In Nederland staat Chaga bekend onder de naam: berkenweerschijnzwam. De laatste tientallen jaren is het westen bekend met de medicinale eigenschappen van deze paddenstoel. Dit heeft geresulteerd in vele onderzoeken die de helende eigenschappen van Chaga hebben aangetoond.

Het bijzondere van Chaga is dat deze niet gekweekt kan worden. Dat maakt het een uiterst  zeldzaam product. Het groeit het best in extreme omstandigheden, zoals Siberië. Wij importeren onze Chaga rechtstreeks vanuit Siberië. Aangewezen boomchirurgen gaan diep de bossen in om zo de Chaga te vinden.

Moeder van alle paddenstoelen, koning der planeten, diamant van het bos

De vele namen die Chaga toegewezen krijgt. Niets krijgt zomaar de naam ''diamant'' van het bos. Chaga kent de hoogste antioxidanten waarden van alle voedingsstoffen ter wereld! Een exclusief product wat in deze vorm uiterst zeldzaam is

Wij leveren niet zomaar doorsnee Chaga. Wij leveren de hoogst mogelijke kwaliteit. Onze aangewezen boomchirurgen in Rusland gaan diep de Siberische bossen in om te zorgen dat jij Chaga kan krijgen. Een prachtig proces van dankbaarheid voor de natuur. De boomchirurgen laten altijd minimaal 30 CM chaga aan de boom, zodat de natuur kan hergroeien.

Werking:

 • Vangt vrije radicalen op
 • Geeft je meer energie
 • Brengt immuunsysteem in balans
 • Bestrijdt ontstekingen
 • Reinigt je lichaam (detox)
 • Anti-tumor effecten
 • Gaat ouderdomstekenen tegen
 • Krachtige anti-oxidant
 • Ondersteuning tegen kanker
 • behoort tot de superfoods
 • Bevordert libido

  Niet geschikt voor zwangere vrouwen i.v.m. detoxwerking.


De medicinale werking van Chaga in Jip en Janneke taal

Wat maakt Chaga nou zo bijzonder? Dat is eigenlijk wat jij wil weten.

Chaga is een adaptogeen. Adaptogenen worden al eeuwenlang in Oosterse landen zoals China en India gebruikt. Adaptogenen zijn voedingsmiddelen of stoffen die uit planten/paddenstoelen komen en die het lichaam helpen om het lichaam weer in balans te brengen. Hormonaal gezien hebben veel mensen problemen. Adaptogenen helpen om de HPA-as (hypothalamus, hypofyse, bijnier-as), die verantwoordelijk zijn voor je stressreactie te stabiliseren. Door de stressreactie te reguleren en het endocriene systeem te voeden (eierstokken, schildklier, bijnieren), helpt dit om vermoeidheid te bestrijden. De uithoudingsvermogen te vergroten, angstgevoelens te verminderen, bloedsuiker te stabiliseren en stemmingswisselingen in evenwicht te brengen. Slaap en hormoonproductie, alsook libido wordt verbeterd.

Je hebt zeker wel eens gehoord van antioxidanten. Chaga paddenstoelen bevatten de hoogste S.O.D. antioxidanten van alle voedingsbronnen ter wereld! Chaga bevat meer S.O.D. dan Goji-essen, acai-bessen, bosbessen en tot wel 50x meer antioxidanten dan de meest bekende medicinale paddenstoelen.

Van vrije radicalen heb je ook wel eens gehoord. Dit zijn bijproducten in het lichaam. Het zijn moleculen die instabiel zijn en schade veroorzaken aan andere cellen en weefsel. Onze lichaam zitten vol vrije radicalen, door slechte eetgewoonten, vervuiling, toxines, pesticiden, bewerkt voedsel en nog meer schadelijke factoren.

Antioxidanten hebben de eigenschap om vrije radicalen in te dammen. Chaga fungeert dus als een soort detox voor elke cel in je lichaam. Antioxidanten ruimen de vrije radicalen op, zodat zij geen schade kunnen brengen aan omliggend weefsel. Op lange termijn voorkom je hiermee hart-en-vaatziekten en andere aandoeningen.

De grote voordelen van Chaga zijn:

 • Vangt vrije radicalen op
 • Geeft je meer energie
 • Brengt immuunsysteem in balans
 • Bestrijdt ontstekingen
 • Reinigt je lichaam (detox)
 • Anti-tumor effecten
 • Gaat ouderdomstekenen tegen
 • Krachtige anti-oxidant
 • Ondersteuning tegen kanker
 • behoort tot de superfoodsWerkzame stoffen in Chaga

Betuline en betulinezuur.

2 unieke componenten die te vinden zijn in Chaga. Chaga haalt deze stoffen uit de Berken waar deze op groeit. In de medische wereld wordt onderzoek gedaan naar de kankerremmende werking van betuline en betulinezuur. Wellicht zal dit algemeen worden ingezet in combinatie met de traditionele behandeling voor kanker. Betuline breekt ook cholesterol af in de bloedvaten.

 

Vitamine D2 (uniek)

Er zijn 2 vormen van Vitamine D. Een te lage vitamine D waarde kan op lange termijn resulteren in schade voor het lichaam. Vitamine D3 maakt je lichaam zelf aan. Sterol, wat in elk lichaam aanwezig is, wordt onder invloed van zonlicht omgezet tot Vitamine D3. Vitamine D2 is bijna niet te vinden in planten. In paddenstoelen daarentegen is erg veel Vitamine D2 te vinden. Een unieke boost voor je vitamine-D waarden. Voor het lichaam is zowel vitamine D2 als D3 beschikbaar. Zowel vitamine D2 als D3 worden in de lever omgezet in calcifediol. Wanneer deze stof in de nieren aankomt, leidt dit tot de afgifte van calcitriol, een actieve en voor het lichaam bruikbare vorm van vitamine D. Chaga bevat hoge vitamine D2 waarden.

 

Drager van hoge dosering antioxidanten

Van alle voedingsbronnen ter wereld bevat Chaga de hoogste S.O.D. antioxidanten waarden (super oxide dismutase). Antioxidanten beschermen weefsels en het DNA in cellen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. Wanneer ze schade veroorzaken, noemen we dat oxidatieve stress. Oxidatieve stress ontstaat wanneer er te veel vrije radicalen aanwezig zijn of wanneer deze stoffen zich op ongewenste plekken in het lichaam bevinden. Er zijn aanwijzingen dat oxidatieve stress na lange tijd mogelijk hart- en vaatziekten, kanker en schade aan het zenuwstelsel tot gevolg kan hebben. Ook zijn er aanwijzingen dat vrije radicalen een rol spelen bij verouderingsprocessen. Antioxidanten die via gezond eten het lichaam binnenkomen maken vrije radicalen onschadelijk, en dragen er zo aan bij dat dit niet gebeurt. 

Studies hebben ook aangetoond dat fenolische verbindingen die in Chaga te vinden zijn, vrije radicalen vangen om cellen tegen oxidatie te beschermen. Chaga beschermt het lichaam vanuit elke cel. In theorie zou het lichaam met meer antioxidanten het verouderingsproces kunnen vertragen.

 

Fytosterolen

Plantaardige steroïden (sterolen) waarvan lanosterol (45%) en inotodiol (25%) de belangrijkste zijn, zijn te vinden in Chaga. De overige 30% wordt gevormd door 10 andere sterolen, waaronder ergosterol en episterol). Deze stoffen zijn in staat om het immuunsysteem te stabiliseren. Het herstel van deze balans kan bij veel aandoeningen een positieve rol spelen. Denk aan chronische aandoeningen en auto-immuunziekten.

 

Beta-D-glucanen

Dit stofje is te vinden in verschillende paddenstoelen. Een krachtig immuun stimulerende stof. Beta-D-glucanen is geen onbekende stof. Sterker nog, het is de meest bestudeerde natuurlijk immunomodulator op aarde. Ze worden soms gebruikt als medicatie. Het wordt ingezet bij diabetes, hoge cholesterol, kanker en HIV. Beta-D-glucanen wordt ook ingezet bij mensen met een verzwakt immuunsysteem of chronische vermoeidheid.

 

Waarom leveren wij het in pure brokken en niet in poeder of extracten?

Wij geloven in onbewerkte producten. Wij geloven dat de natuur volmaakt is en deze niet bewerkt moet worden. Producten op basis van Chaga worden wereldwijd verkocht als voedingssupplement. Het gaat met name om capsules met poeder en tincturen op basis van alcohol. De alcoholtincturen blijken uit onderzoek van het Canadese labaratorium Promedics de minst werkzame stoffen te bevatten. Normaliter is ethanol een goed extract om stoffen uit planten te halen. Echter behoort Chaga tot de paddenstoelen. Ethanol werkt goed bij plantaardige producten die opgebouwd zijn uit cellulose. Paddenstoelen daarentegen zijn opgebouwd uit chitine. Chitine lost niet goed op in alcohol.

Wij leveren pure brokken, onbewerkt. 100% natuurlijk en 100% biologisch. Wij trekken zelf thee van de Chaga. In de volgende stap laten wij zien hoe je thee kan trekken van chaga. Een unieke thee vol met antioxidanten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de werkzame stoffen van chaga vrijkomen als je de thee verhit.

 

Hoe gebruik je het?

 1. 100 gram Chaga 1,5 uur laten koken op een laag pitje in 4 liter bronwater (liefst geen kraanwater) of een verhoudingswijze hoeveelheid daarvan. Deksel op de pan.
 2. Laat het afkoelen en giet het af in flessen (liefst van glas). Gekoeld kan je de Chaga 8 dagen bewaren. Als je elke dag één groot glas drinkt is de 4 liter zo op, zeker als je met een gezin bent.
 3. De gekookte chaga brokken gooi je niet weg! Deze kan je nog 6 tot 8 keer hergebruiken. Bewaar de gebruikte Chaga brokken in een afgesloten bakje met water in de koeling.
 4. De gebruikte chaga brokken kan je hergebruiken tot er geen kleur meer vanaf komt.

De thee kan je zowel warm als koud opdrinken. Om de smaak lekkerder te maken kun je honing toevoegen.

Bewaaradvies: De zak met Chaga op een droge en donkere plek bewaren.


Niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven i.v.m. detoxwerking.

 

Chaga bij ziekten (onderzoek)

Chaga en het immuunsysteem

Cytokinen zijn stoffen die vrijkomen bij ontstekingsreacties. Het zijn als het ware boodschappers die aangeven aan het immuunsysteem: ‘’hey!, hier is activiteit’’.

Dit zorgt ervoor dat witte bloedcellen in actie komen die uiteindelijk het lichaamsvreemd stofje opruimen. Bepaalde onderzoeken tonen aan dat Chaga het immuunsysteem kan helpen door cytokine beter met elkaar te laten communiceren. Chaga verhoogt de productie van witte bloedcellen (IL-6 en Lymfocyt B). Chaga heeft dus een versterkend en stabiliserend effect op het immuunsysteem. Een goed werkend immuunsysteem is noodzakelijk voor een gezond leven.

 

Chaga en kanker

In Japan, China en Zuid-Korea zijn sinds de jaren 80 supplementen op basis van chaga officieel toegelaten als anti-kankersupplement. Betuline zou hierin de werkzame stof zijn.

Chaga bevat stoffen die ervoor zorgen dat kankercellen zich niet kunnen uitbreiden. Tevens bevordert Chaga het apoptoseproces bij kankercellen. Apoptose betekent dat een cel zelfdoding pleegt, zonder omliggend weefsel te beschadigen. Schone celdood als het ware. Dit blijkt uit officieel onderzoek.

De traditionele inzichten dat chaga een medicijn tegen kanker is wordt door wetenschappelijk onderzoek bevestigd. Er zijn in het westen enkele onderzoeken gedaan die de werkzaamheid als geneesmiddel bij kanker bevestigen. Zo stelde een Fins onderzoek uit 1958 vast dat het goed werkt bij borst-, lever-, maag- en baarmoederhalskanker. Helaas zijn deze onderzoeken niet in westelijke kringen vervolgd, vandaar dat artsen sceptisch tegenover dit medicijn staan. Wetenschappelijke onderzoeken ten aanzien van chaga uit het nieuwe millennium komen voornamelijk uit landen als Polen en Zuid-Korea.

Een ander onderzoek dat is uitgevoerd in 2010 wees uit dat Chaga de groei van long-, borst- en baarmoederhalskanker in een petrischaal zou verminderen. De tumoromvang verminderde met 60% in vergelijking met een controlegroep in dierstudies van longkanker.

Meerdere onderzoeken die zijn uitgevoerd in 2009, 2013, 2015 laten de kanker remmende eigenschappen van Chaga zien. Deze onderzoeken zijn te raadplegen in de bronnenlijst.

 

Chaga en ziekte van Crohn

Uit een onderzoek uit 2007 bleek dat chaga goed kan helpen bij dikkedarmontsteking en de ziekte van Crohn. Oxydatieve stress, een oorzaak van deze ziekten, blijkt te worden verminderd als de patiënten chaga innemen. Dit onderzoek was uitgevoerd op basis van 20 mensen. Het is wenselijk dat de geneeskunde Chaga beter bestudeert voor ziekten zoals Crohn.

 


Ouder artikel Nieuwer artikel


2 reacties


 • Goede avond ,veel stof tot nadenken, eerst wil ik zeggen dat ik gevallen ben en mijn arm envingers op verschillende plaatsen gebroken,dat vallen gebeurd de laatste tijd nog 4 keer al ,ik val over niets en ik herinner mij alles, de dokters zeggen dat er een afbraak moet zijn die niet goed werkt in de hersenen mijn kinderen zeggen dat ik raar spreek en niet bewust ben hoe ik het moet zeggen,kan je daar eens over na denken en u mag je mening zeggen;van daar ik mij toevlucht zou nemen naar zweedse kruiden maar bij het verder lezen zie ik dat u zich ook op andere natuurmiddelen hebt verdiept ,ik denk aan die thee van paddestoelen(de naam ontsnapt mij nu)je voelt het wel aan dat ik op zoek ben naar een middel voor mijn hoofd, nu is het verbetert maar moet vanuit het ziekenhuis afwisselend 3soorten antibiotica nemen en voor lange tijd zeggen ze
  ze spreken ook van de lever daarvoor is er in leuven een tipps ingeplant 3 maand ziekenhuis de kinderen zijn al het huis uit maar misten hun mama zo erg,wat is uw mening en wat raad je mij aan?

  NOG IETS ZO MOOI DAT IK HEB GEZIEN wie is PANTHEA EN OZZYWAT DOEN ZE energetisch voelt dat zo goed aan
  dat ik er meer wil over weten en die prachtige poster met die handen is die te koop? IK WIL DIE GRAAG HEBBEN.
  Ik zal het bij deze afsluiten en tot wederhoren Ingrid

  ingrid Reddé
  weidestraat 35
  8310 Assebroek Brugge
  tel 050 683351 0495127385

  INGRID Reddé op

 • Salaam ou alaikoum,

  Mag de Chaga ook gebruikt worden door kinderen?

  Groetjes,
  Saloua

  Saloua op

Laat een reactie achter

Nieuwsbrief

Ik ga akkoord met het ontvangen van de maandelijkse nieuwsbrief.

Toegevoegd aan winkelwagen
Voor 17:00 uur besteld? Morgen in huis! Gratis verzending bij bestellingen vanaf 50€! Gebruik kortingscode: waterfilter10 voor 10% korting! Voor 17:00 uur besteld? Morgen in huis! Gratis verzending bij bestellingen vanaf 50€! You Have Achieved Free Shipping