Cart
Voor 17:00 uur besteld? Morgen in huis! Gratis verzending bij bestellingen vanaf 50€!

Do's and don'ts Haarverzorging

By Mohammed Tajjiou 17 januari, 2021

do's en haarverzorging

 

Als je elke dag wil opstaan met een perfect-hair day, lees dan zeker deze do and dont's. Voordat we beginnen kan je het best al die chemische producten meteen de kliko ingooien, want anders zijn we aan het dweilen met een open kraan. Vervang chemische producten met natuurlijke, het liefst biologische producten. Let's go!

 

5 Hair Do's

 

  • Stoom - De meesten houden wel van een lekkere sauna, maar wist je dat dit ook goed is voor je haar? Als je het gevoel hebt dat je haarmasker en conditioner niet effectief zijn, kan je proberen om stoom in te zetten. Stoom opent op een natuurlijke manier de haarschubben en zorgt voor een goede doorbloeding van de hoofdhuid. Je kunt je conditioner of haarmasker indoen in de sauna of in je stomerige douche. 

  • Gebruik een olie - Wij adviseren om onze olie te gebruiken volgens de gebruiksaanwijzing. Om nog een stapje verder te gaan kun je na het spoelen met de shampoo en voor het aanbrengen van de conditioner, ook de haarolie aanbrengen op het haar. Op deze manier geef je het haar nog meer glans en zachtheid.

  • Bescherm je haar voor het stylen -Om je haar te beschermen voor hitte zijn er bepaalde producten op de markt die speciaal zijn bedoeld om je haar te beschermen voor hitte (voor het stijlen of krullen)

  • Maak zelf een masker - Als je houdt van haarverzorging kan je zelf een masker maken. Gebruik hiervoor 2 eetlepels yoghurt, halve eetlepel honing en halve eetlepel kokosolie. Yoghurt zit vol proteïnen en natuurlijke vetten, die het rijk maken aan voedingsstoffen. Yoghurt en honing hebben ook een anti-bacteriële werking. Gebruik kwalitatieve honing! Er is een wereld van verschil tussen commerciële en goede honing. Honing mindert haartuival en zorgt dat haren minder snel splijten. Laat de masker 15-20 minuten zitten alvorens uit te spoelen.

  • Ga regelmatig naar de kapper - Om je haar gezond en mooi te houden is het raadzaam om regelmatig je kapper op te zoeken. Experts adviseren dat je tussen 6-8 weken je haren even laat bijwerken op dode punten. Op lange termijn zorgt dit voor mooi, lang en glanzend haar.

5 Hair Don'ts

 

Gebruik geen chemische middelen - Chemische producten hebben een vernietigende werking op de hoofdhuid, haarzakjes en het haar zelf. Op korte termijn kan het effect goed lijken, maar op lange termijn gaat je haar er flink op achteruit. De bron van je haar in niet chemisch en hoor je daarom ook niet chemisch aan te pakken. Schaf goede shampoo's aan, goede conditioners en onze haarolie en zie het resultaat van goede haarverzorging.

  • Spuit geen parfum in je haar - Parfum bevat onder andere alcohol wat niet goed is voor het haar. Spuit daarom je parfum niet op het haar.

  • Borstel niet te vaak - Eén keer per dag je haar kammen is ruim voldoende Te vaak je haar kammen kan je hoofdhuid irriteren en je haren doen splitten. Kam je haar altijd rustig en met liefde. 

  • Gebruik geen siliconen gebaseerde producten - Deze geven je haar een dof uiterlijk, waardoor het haar onverzorgd lijkt.

  • Het laten gaan  - Als je merkt dat je haar dunner wordt, haren uitvallen of iets ander is het tijd om actie te ondernemen. Als je niks doet gaat het proces ongemoeid door. Het is belangrijk om de onderliggende oorzaak te achterhalen, zodat je jouw behandeling op basis hiervan kan regelen.

Ouder artikel Nieuwer artikel


0 reacties


Laat een reactie achter

Nieuwsbrief

Ik ga akkoord met het ontvangen van de maandelijkse nieuwsbrief.

Toegevoegd aan winkelwagen
Voor 17:00 uur besteld? Morgen in huis! Gratis verzending bij bestellingen vanaf 50€! Gebruik kortingscode: waterfilter10 voor 10% korting! Voor 17:00 uur besteld? Morgen in huis! Gratis verzending bij bestellingen vanaf 50€! You Have Achieved Free Shipping